fbpx
sv

SPARTIPS TILL DIG SOM ÄNTLIGEN VILL KOMMA IGÅNG ATT BYGGA DIN PENGAMASKIN

Therese Lundstedt, VD för Aktieinvest är en hängiven aktiesparare som älskar att förmedla sina kunskaper till andra. Du träffar henne den 17-18 November under INVEST 360°, men redan nu kan du ta del av Therese främsta spartips;

  1. Det viktigaste att SPARA. Spara så mycket du kan. Ju mer du sparar idag – desto längre tidshorisont får dina sparpengar på börsen, vilket gör att de har chansen att växa mer. Varje krona räknas.
  2. Risk är något fint. Risk hänger ihop med avkastning och avkastning vill vi ju alla ha. Minska risken genom att vara långsiktig och investera i flera bolag.
  3. Månadsspara alltid. På så sätt så blir ditt sparande av 12 gånger per år. Du kan strunta i toppar och bottnar på börsen och slipper bli smittad av psykologin kring börsen.
  4. Välj dina bolag med omsorg. Se till att du förstår verksamheten. Då vet du vad bolagen och aktien kan komma att påverkas av.
  5. Börja idag! Det är lätt att skjuta fram dagen för när man ska komma igång med sitt sparande. Som Alfons Åberg finns det hundratals ursäkter för att inte göra idag utan tänka att man ”ska bara”.