fbpx
sv

GÖRA GOTT OCH TJÄNA PENGAR GÅR DET?

Det är inte ovanligt att privatpersoner gör skillnad mellan investeringar och välgörenhet i sin månadsbuget. Är det verkligen nödvändigt?

En miljard människor i världen saknar tillgång till elektricitet och majoriteten av dessa är beroende av fossila bränslen. En konsekvens av detta är att de betalar oproportionerligt mycket för energi. Om fattigdom ska utrotas så krävs möjligheter för människor att försörja sig och ha tillgång till basala behov såsom rent vatten och modern elektricitet. Samtidigt ligger miljarder kronor på svenska bankkonton utan att bidra till någon större avkastning eller samhällsnytta.

Framtidens finans är hållbar, lönsam och decentraliserad.

TRINE löser utmaningen genom att privatpersoner kan investera med trippel avkastning: social, miljömässig och ekonomisk. En investering via TRINE förser människor med solenergi och reducerar koldioxidutsläppen samtidigt som det ger investeraren en möjlighet till avkastning. En avkastning som kan återinvesteras för att fortsätta göra världen mer hållbar. Framtiden för finansiering är hållbar, lönsam och decentraliserad. Inom en snar framtid kommer vi kanske inte ens att prata om investeringar och hållbara investeringar, utan det är kombinationen av de båda som är receptet för att åstadkomma riktiga resultat.

Hur fungerar det att investera i solenergi?

TRINE sammanför via sin plattform privatpersoner som vill investera och företag som vill starta, installera och sälja solenergi på platser runtom i världen där människor saknar elektricitet. Företaget lånar pengar av dig som investerare. Ditt investerade belopp återbetalas senare och din avkastning är den ränta som företaget betalar för att låna pengar av dig. Normalt är räntan som betalas på dina investeringar mellan 6 och 10%, ibland längre eller högre, allt beroende på risk. Om ett lån av någon anledning skulle misslyckas har Trine i partnerskap med myndigheten Sida skapat ett investeringsskydd som kan reducera risken med upp till 60% på din investering.  Skyddet omfattar dock inte alla investeringar utan kan variera beroende på vilket lån du väljer att investera i.

En investering för alla plånböcker

Du behöver inte vara miljonär för att investera via TRINE, utan minsta investeringsbelopp är 25 euro. Om lånet inte blir fullt finansierat återbetalas din investering. Alla dina investeringar sköter du via e-plånboken på hemsidan. Här utbetalas även ränta samt återbetalningar  som sedan kan återinvesteras alternativt betalas ut till vanligt bankkonto.

Tack vare investeringar från privatpersoner som gjorts via TRINE till ett värde av 100 miljoner kr, kommer nu över 500.000 människor få tillgång till solenergi

Missa inte att träffa och inspireras av TRINE under INVEST 360, du kan även läsa mer här!